یادداشتی درباره فیلم کوتاه "زرد"
فیلم کوتاه "زرد" به کارگردانی سحر محموی و تهیه کنندگی محمدمتین کهن ترابی به موضوع کودک همسری در ایران می پردازد و تاکنون چندین حضور موفق در عرصه بین المللی داشته است. در زیر یادداشتی کوتاه از مهسا علی نقیان درباره ی زرد می خوانیم.
روایت معذلات اجتماعی، در ظرف فیلم کوتاه جسارت زیادی طلب میکند. سحر محمودی در تجربه خود، دست به یکی از موضوعات بزرگ و البته مهم اجتماعی و فرهنگی زده است. ما با شهری کوچک روبروایم که به ظاهر همه چیز سر جای خود است. جشن و سروری است و همه خوشحالند. اما در پس این خوشحالی در دل یک کودک غوغایی برپاست.
سحر محمودی توانسته با تکیه بر جزییات و حالات کاراکترهای نه چندان مهم فیلم، به غوغای درونی کودک عینیت ببخشد. رابطه پدرش و مرد میانسال، حضور پررنگ زنی که در عروسی برادرش شرکت کرده است و مدام به همه نیش و کنایه میزند، حضور زنان دیگر در مجلس که برخی مغموم و برخی دیگر خوشحالند و مهمتر از همه حضور دو کودک دیگر فیلم، فضای مناسبی را برای درک سرنوشت محتومی که در انتظار دختربچه است ایجاد میکند. یکی از کودکان که با لباس مشکی در مجلس عروسی حضور یافته است، نظاره گر گذشته خود است و عروس، انگار آینده خود را در پس نگاههای معصومانه او میجوید. کودک دیگر که برای عروس حاضر در مجلس، عروسک خود را هدیه آورده است از آنچه که دارد بر سر دوستش می آید بیخبر است و نمیداند که دوستش از این پس کودکی نخواهد کرد. همه اینها، در کنار فضای بسیار شادی که در قسمت مردانه مجلس برپاست و رقص و پایکوبی مردان که سر به آسمان گذاشته است، در برابر فضای سردی که قسمت زنانه عروسی را در برگرفته است، اتمسفر فیلم را میسازند.
در پایان عروس که در تمام مدت فیلم، نظارهگر سرنوشتی که پدرش برای او رقم زده است بوده، راهی جز قبول این زندگی برخود نمیبیند.
نویسنده و کارگردان فیلم زرد، از نشانه های زیادی در فیلم استفاده میکند، که همگی در یک راستای مضمون فیلم پرداخته شده اند.